Terho Info

Get Adobe Flash player

OMAKOTITALON MAALAUS  TEKNOS  VIRTANEN TIKKURILA

Kangasala Lihasula Lihasulasaatio Siitamantie 750 maalattu raidat

Oikein ja laadukkaasti tehty talon ulkomaalaus tekee talostasi siistinnäköisen ja auttaa säilyttämään värin pidempään.  Ennen maalausta on pinta kuitenkin puhdistettava huolella.  Lian, pölyn ym. puhdistus antaa perustan maalaukselle ja näin maalipinta pysyy pidempään kunnossa.  Maalattava pinta puhdistetaan yleensä helposti harjaamalla ja huuhtelulla tai pesemällä se käyttäen siihen sopivaa pesuainetta.  Jos edellinen maalipinta on säilynyt hyvin, saattaakin riittää pelkkä pesu sopivalla pesuaineella.

Talon maalipinnan kesto on n. kymmenen vuotta.  Kannattaa muistaa, että maalin rapistuminen altistaa puun homeelle, koska se päästää sisäänsä likaa ja kosteutta ja siten synnyttää taloosi lahovauroita.

HIRSITALON MAALAUS PEITTOSUOJA  KUULLOTE

Kangasala Siitama Matinpolku 10 Valtti kyllasteella maalattu sauna

Maalaamisen sijaan hirsimökki kannattaa suojata kuullottella tai peittosuojalla. Koska hirressä on suurempi kosteusvaihtelu, on suojakäsittelyaineen oltava ohuempaa ja hengittävämpää.

Kuullotteen sisältämät väripigmentit antavat suojan auringon UV-säteilyä vastaan ja estävät puupinnan harmaantumisen. Tästä syystä kuullotetta ei suositella käytettäväksi värittömänä.

TÄMÄN VUOKSI PUUPINNAT PITÄÄ PINTAKÄSITELÄ

  1. Kosteus turvottaa puuta ja kuivuessaan puu kutistuu voimakkaasti.
  2. Kosteusliikkeet aiheuttavat puun halkeilua. Pintakäsittelyllä hidastetaan kosteusliikkeitä.
  3. Sinistäjä-, home- ja lahottajasienet kasvavat esteettömästi käsittelemättömässä puussa.
  4. Auringonvalo hajottaa puun pinta kerrosta, joka harmaantuu ja nukkaantuu.

PELTIKATON HUOLTOMAALAUS  KIRJO  KIRJO VÄRIKARTTA

ruovesi maalattu 2

 

Peltikatto on pitkäikäinen, mutta sekin vaatii suojaamista.  Lähistöllä olevat puut, sekä ilmansaasteet rasittavat ja syövyttävät kattoa.  Sinkkikerros antaa suojaa teräkselle, mutta ajan mittaan ruoste syövyttää sinkkikerroksen alla olevaa maalikerrosta. Siksi on tärkeää muistaa myös peltikaton säännöllinen huoltomaalaus.

 

 

 

TIILIKATON HUOLTOMAALAUS  KIRJO TILE   VIRTANEN

tiilikatonmaalaus

Tiili on myös pitkäikäinen katemateriaali, mutta altistuu myös säärasitukselle, jolloin pinta alkaa likaantua ja väri haalistua.
Oikealla tiilikattomaalilla pinta pysyy hyvänä ja myös vanhan värin vaihto onnistuu helposti.

 


KYSY LISÄÄ TAI PYYDÄ TARJOUS

KUVAT JA JUTUT FACEBOOK JA GOOGLE+

Sivuston toteutus Kirja-aapeli